Het zorghuis


Voor wie?
Wij willen graag zorg/dagbesteding verlenen  aan:

  • Mensen jong en oud met een vorm van dementie.
  • Mensen met een lichamelijke / geestelijke beperking.
  • Mensen , waarvan de mantelzorger om welke reden dan ook tijdelijk ontlast zou willen  van de zorg.
  • Mensen die een dagbesteding nodig hebben.

Wij bieden zorg aan in overleg en naar behoefte van onze gast.

Wat zou men kunnen doen?
Omdat de dagbesteding voor iedereen anders kan zijn, hanteren we niet  een kant en klaar progamma.  Natuurlijk is er voldoende tijd voor koffie en gesprek. Met groentes uit eigen tuin koken we tussen de middag of ’s avonds gezamenlijk een warme maaltijd. Ook de bloementuin onderhouden we zelf zodat men ook eens een bloemetje mee naar huis kan nemen. Verder kunnen onze gasten genieten van de omgeving, de boomgaard, de koeien van de buren lopen in de wei. Kleinvee zoals schapen geiten konijnen,kippen en onze twee lieve bernersenners zijn ook aanwezig. Natuurlijk kan men genieten van de rust en ruimte en ook binnen in ons zorghuis in de serre waar men uitkijkt over de weilanden. Mocht er behoefte zijn  aan iets te klussen  om de boerderij of een andere hobby dan is Hans degene die  daarbij  begeleid.

Logeermogelijkheid
Voor de gasten die gebruik maken van de dagbesteding in het zorghuis is er een mogelijkheid om te blijven logeren (in overleg),   bijvoorbeeld wanneer de mantelzorger op vakantie wil of een keertje niet kan of zelf ziek is. Wanneer men  blijft logeren slapen ook wij in het zorghuis.

Financiën
 Hiervoor bij het WMO van u gemeente terecht. Wij hebben een contract met 7 gemeenten in de regio. Maar er zijn ook andere mogelijkheden zoals een pgb uit de WLZ, vraag er gerust naar.