De zorg

Warme zorg
Op de voorkant van de folder en ook op onze website hebben wij bewust voor de zin ‘warme zorg in hartje achterhoek” gekozen. Met warme zorg wordt bedoelt dat de beleving van de oudere mens centraal staat en niet het herstel of genezing. Het doel van warme zorg is een sfeer te scheppen waarin gedesoriënteerde oude mensen zich veilig voelen waardoor angsten en onzekerheden verminderen of verdwijnen. Warme zorg is geschikt voor demente mensen met procesverschijnselen die variëren van licht tot zeer ernstig. Dit betekent dat warme zorg toepasbaar is bij elke vorm van dementie.

Hoe zouden we dit graag willen doen

  • Familie speelt een belangrijke rol. Wij hechten hier veel waarde aan. Zij kennen hun familielid het best en weten veel van hen. Weten dan ook vaak wat de beste benadering zou kunnen zijn.
  • Huiselijkheid  is ook een belangrijk punt. Wij hopen dat onze gasten zich prettig bij ons voelen.
  • Herkenbaarheid. Het is erg prettig dat de omgeving vertrouwd en rustgevend zijn. Spullen die men van huis uit herkend zijn aanwezig in en om ons huis. Maar ook vertrouwde vaste gezichten is belangrijk.
  • Nabijheid. Het is belangrijk dat wij mee kunnen gaan in de wereld van de dementerende en ook oprecht geïnteresseerd  zijn in hun verhaal.
  • Vrijheid. In en om ons zorghuis is er voldoende loopruimte. Men kan genieten van de tuin, boomgaard. Overal staan bankjes om even te gaan zitten.

Open
Wij verlenen zorg in overleg .  Passend bij de de beleving van de zorgvrager. Deze zorg/ daginvulling kan voor iedereen anders zijn. Het kan een uurtje zijn of een dagdeel of een hele dag. Bijna alles is in overleg mogelijk. Tijdens het eerste gesprek overleggen we samen wat men graag wil en wat mogelijk is..